'Feyenoord én Van Persie willen hereniging: Fenerbahçe probeert te profiteren'

'Feyenoord én Van Persie willen hereniging: Fenerbahçe probeert te profiteren'

22-06-2017 07:13
47

Robin van Persie staat zelf ook open voor een terugkeer bij Feyenoord. Technisch directeur Martin van Geel wil de 33-jarige aanvaller van Fenerbahçe er maar wat graag bij hebben, maar ziet in hem geen basisspeler meer.

Dat schetst het Algemeen Dagblad donderdag. Van Persie moet als een 'extra, luxe kracht voor speciale gelegenheden' gaan dienen. Feyenoord wil financieel hoe dan ook niet krom gaan liggen. Het is dan ook uitgesloten dat de Rotterdammers een transfersom ophoesten voor de ex-international, die dit seizoen slechts zes volledige duels speelde in de Turkse Süper Lig.

Van Persie ligt nog tot medio 2018 vast in Istanbul, waar hij vijf tot zes miljoen euro verdient. Fenerbahçe wil de aanvaller kwijt, maar zal door de interesse van Feyenoord toch een slaatje proberen te slaan uit een vertrek. Als de Turken de eerste stap zetten, moeten ze Van Persie immers zijn resterende salaris meegeven.

Zet Van Persie de eerste stap naar een breuk, dan lijkt hij te kunnen fluiten naar die miljoenen. Feyenoord moet daardoor waarschijnlijk geduld betrachten deze zomer.

Lees ook: 'Interne verdeeldheid bij Feyenoord over terugkeer Van Persie'