'Overbodige Costa hakt de knoop door en neemt contact op met oude liefde'

'Overbodige Costa hakt de knoop door en neemt contact op met oude liefde'

22-06-2017 09:08
11

Diego Costa heeft de knoop over zijn toekomst doorgehakt. De 28-jarige spits heeft Atlético Madrid verteld dat hij wil terugkeren in de Spaanse hoofdstad, meldt het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports donderdag.

Costa ziet geen toekomst meer bij Chelsea, nadat hij een veelzeggend berichtje van manager Antonio Conte had gekregen. Dat veroorzaakte een heuse rel in Londen. Nu de rookwolken zijn opgetrokken, heeft de Spanjaard zijn keuze gemaakt. Ondanks het transferverbod, waardoor hij tot januari niet kan spelen voor de ploeg van coach Diego Simeone, wil Costa terugkeren bij Atlético.

Wedden

Meer odds

"Dat zou betekenen dat ik niet kan spelen", liet Costa eerder nog weten over het transferverbod van Atlético. "Ze kunnen me wel verhuren aan een club in Spanje, Brazilië of waar dan ook. Maar ik moet hoe dan ook spelen."

Costa bewandelde drie jaar geleden nog de omgekeerde weg. Toenmalig Chelsea-manager José Mourinho haalde hem destijds voor 38 miljoen euro naar Stamford Bridge. Hoeveel hij nu moet opleveren, is niet bekend. De spits scoorde het afgelopen seizoen twintig keer in 35 Premier League-optredens voor de Engelse kampioen.