Zorgen om fans door nieuw FIFA-plan: 'Dan dien je rekening te houden met vervoer'

Zorgen om fans door nieuw FIFA-plan: 'Dan dien je rekening te houden met vervoer'

22-06-2017 09:38
20

Mario van der Ende is een groot voorstander van het invoeren van zuivere speeltijd in het voetbal. De FIFA heeft een proefballon opgelaten om de duur van een wedstrijd aan te passen naar 2x30 minuten in plaats van negentig.

"Daar ben ik een groot voorstander van", reageert Van der Ende in de Volkskrant. "De tijdmeting is nu een soort nattevingerwerk; een minuut erbij in de eerste helft, drie minuten in de tweede helft. Het is bijna altijd te weinig . Bij zuivere speeltijd weet iedereen waar hij aan toe is."

"Het is algemeen bekend dat in grote wedstrijden de zuivere speeltijd vaak nog geen uur is, op 90 minuten officieel voetbal", vervolgt de voormalig toparbiter. "Ik zie het ook bij sporten als basketbal en in de hoogste klasse bij het korfbal. Het werkt goed."

Van der Ende ziet echter ook een mogelijk obstakel. "Ja, het probleem bij een grote sport als voetbal kan liggen in de logistiek. De kans is aanwezig dat de wedstrijd langer duurt, dan dien je rekening te houden met vervoer, met treinen voor supporters enzovoorts. Maar het is gewoon eerlijker als de omstandigheden voor iedereen hetzelfde zijn."