Feyenoord, Ajax én PSV op zoek naar backs: 12 mogelijke kandidaten

Feyenoord, Ajax én PSV op zoek naar backs: 12 mogelijke kandidaten

22-06-2017 14:00
27

Alle topclubs moeten deze zomer op zoek naar een nieuwe links- en/of rechtsback, of moeten zich in ieder geval oriënteren op versterking op die twee posities. Welke backs zijn voor Feyenoord, Ajax en PSV interessant op de zomerse transfermarkt? VoetbalPrimeur zet er twaalf op een rij.

De backsituaties
Feyenoord
Bij Feyenoord ligt de prioriteit op de rechtsbackpositie met een nakend vertrek van Rick Karsdorp naar AS Roma. Op de linksbackpositie is nu geen noodzaak voor versterking, maar dat kan in de toekomst veranderen met mogelijke interesse in Terence Kongolo. Ook voor de back-ups Miquel Nelom en Lucas Woudenberg ligt er wellicht geen toekomst in Rotterdam.

Ajax
Ajax moet zich op versterkingen op beide flanken oriënteren. Rechts dreigt het vertrek van Joël Veltman én Kenny Tete, links is de club duidelijk op zoek naar een echte linksback, in plaats van tussenoplossingen Daley Sinkgraven en Nick Viergever. Mitchell Dijks keert wel terug van zijn verhuur aan Norwich City.

PSV
Ook bij PSV zullen er op beide flanken spelers bij moeten komen. Links is Jetro Willems op zoek naar een nieuwe club met een nog maar éénjarig contract in Eindhoven. Rechts staat Santiago Arias voor een vertrek, met onder meer interesse uit de Premier League.

Mogelijke kandidaten

Links
Guilherme Arana (Corinthians)
Een groot talent op de linksbackpositie bij Corinthians. De twintigjarige Braziliaan wordt al langer gevolgd door Ajax (en ook Sevilla) en er zou zelfs al een Amsterdams bod zijn uitgebracht. Zelf ziet hij een toekomst bij FC Barcelona of Real Madrid voor zich.

Kenedy (Chelsea)
Ook een Braziliaan, die volgens Voetbal International in beeld is bij PSV. De 21-jarige linksback mag op huurbasis of permanent bij Chelsea vertrekken en zou worden gezien als Jetro Willems-vervanger.

Ridgeciano Haps (AZ)
The Usual Suspect in dit lijstje, want als misschien wel de beste linksback in de Eredivisie van dit moment is Haps natuurlijk een grote kandidaat om bij een van de drie topclubs terecht te komen. De vraag is alleen: wie heeft hem het hardst nodig en wie handelt het snelst?

Marvin Zeegelaar (Sporting Portugal)
Een dure optie voor de clubs, maar wel een interessante. Zeegelaar dook vorig seizoen plots op als basisspeler bij Sporting Portugal in de Champions League en speelde onder meer tegen Real Madrid. Een vaste basisspeler is Zeegelaar echter niet altijd in Lissabon en dus valt er misschien wat te halen voor Feyenoord, Ajax of PSV.

Rechts
Vurnon Anita (clubloos)
Transfervrij en nog altijd geen club gevonden na zijn vertrek bij Newcastle United. Het is de vraag of Anita naar Nederland wil terugkeren voor een rol als rechtsback, maar duidelijk is in ieder geval dat hij aan de bal een zeer grote versterking voor de topclubs is op de rechterflank.

Ricardo van Rhijn (Club Brugge)
Van Rhijn begon vorig seizoen uitstekend bij Club Brugge en leek zijn carrière in België nieuw leven in te blazen, maar is in de laatste maanden van het seizoen zijn basisplaats kwijtgeraakt en een vertrek lijkt aanstaande. Van Rhijn wil namelijk garanties op een basisplaats, maar krijgt die niet. Feyenoord werd in de wandelgangen al aan hem gelinkt.

Giovanni Troupée (FC Utrecht)
Misschien wel het grootste talent op zijn positie op de Nederlandse velden. Troupée is pas negentien jaar en een vaste basisspeler in de goed voetballende ploeg van FC Utrecht. Hij tekende onlangs een nieuw contract, maar hield de deur voor een transfer naar een van de drie topclubs op een kier.

Kevin Diks (Fiorentina)
Het avontuur van Diks in Italië is geen succes gebleken en het afgelopen halfjaar werd hij al door Vitesse gehuurd van Fiorentina. De twintigjarige back zou bij Feyenoord in beeld zijn als opvolger van de waarschjinlijk naar AS Roma vertrekkende Rick Karsdorp.

Hidde ter Avest (FC Twente)
Nog een talent van Nederlandse bodem. Ter Avest heeft bij FC Twente nog een contract tot medio 2018 en kan mogelijk voor een zachte prijs weggekocht worden. Of hij meteen al klaar is voor het grote werk is de vraag, maar Ter Avest heeft duidelijk de toekomst.

Mohamed Hany (Al Ahly)
Hany is 21 jaar en een van de grootste talenten in het Egyptische voetbal van dit moment. De zaakwaarnemer van de Al Ahly-speler onthulde onlangs al dat meerdere Europese clubs de zéér aanvallend ingestelde rechtsback op de radar hebben staan.

Rodi Ferreira (Olimpia)
Ferreira stond eerder al op het lijstje van Ajax en is nog altijd een in Europa gewilde back. De Paraguayaan is negentien jaar jong en al ruim een jaar basisspeler bij Olimpia. Hij wordt ook wel de Paraguayaanse Dani Alves genoemd.

Hans Hateboer (Atalanta Bergamo)
Misschien is het wat te vroeg voor Hateboer om zijn Italiaanse avontuur nu al vaarwel te zeggen, maar feit is dat hij in zijn eerste halfjaar bij Atalanta Bergamo maar tot drie basisplaatsen en drie invalbeurten is gekomen. Negen keer bleef hij op de bank zitten.

No Poll