Bosz verovert tiende plek in klassement beste trainer: Cocu en Gio ver achter

Bosz verovert tiende plek in klassement beste trainer: Cocu en Gio ver achter

22-06-2017 17:35
46

Voormalig Ajax-trainer Peter Bosz is in de verkiezing van FourFourTwo met de vijftig beste trainers van het afgelopen seizoen op de tiende plek geëindigd. Dat maakte het voetbalmedium donderdag bekend.

Het is - op nummer negen Jürgen Klopp na - nog niet bekend welke trainers boven Bosz zijn geëindigd in het klassement. Wel welke oefenmeesters hij voor is gebleven. Onder meer Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur, 11), Joachim Löw (Duitsland, 12), Ronald Koeman (Everton, 16), Julian Nagelsmann (Hoffenheim, 17), Jorge Sampaoli (ex-Sevilla/huidig Argentinië, 21) en Luis Enrique (FC Barcelona, 22) houdt Bosz achter zich.

PSV-trainer Phillip Cocu eindigt op de 41e plaats in het klassement. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is de nummer 29. De tiende plek heeft Bosz volgens FourFourTwo te danken aan de manier waarop hij Ajax heeft laten spelen: met hoge pressie en aanvallend voetbal. 'Bosz heeft de Ajax-fans betoverd en gefascineerd en heeft hen in staat gesteld om zich opnieuw te identificeren met hun legendarische club.'