Onbegrip na besluit in Den Haag: Komt het stadion straks ook in Chinese handen?

Onbegrip na besluit in Den Haag: "Komt het stadion straks ook in Chinese handen?"

22-06-2017 19:14
30

De gemeente van Den Haag, dat heeft besloten de handen van ADO Den Haag af te trekken, had plannen om samen met lokale ondernemers de profclub over te nemen. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Tom de Bruijn.

De gemeente heeft 'de afgelopen dagen en weken veelvuldig overleg gevoerd' met ADO, zegt De Bruijn tegen Omroep West. "ADO heeft gekozen voor de Chinese grootaandeelhouder (Wang Hui, red.) en niet voor de gemeente." Daarnaast zet De Bruijn vraagtekens bij de Haagse begroting. "Er worden uitgaven gedaan die wij niet verantwoord achten en er worden inkomsten geboekt die onzeker zijn. Een begroting moet gebaseerd zijn op zekere inkomsten. Daarom willen wij geen verantwoording dragen voor deze begroting."

Een deel van de oppositie van de Haagse gemeenteraad reageerde verontwaardigd op het besluit van de gemeentebestuur. Zo meent de PVV dat de gemeente ADO 'het laatste zetje in de Chinese afgrond geeft'. "Elke invloed is straks weg, terwijl de gemeente via het stadion toch nog onlosmakelijk verbonden met de club zal zijn'', zegt raadslid Elias van Hees tegen De Telegraaf. "Is de volgende stap dat het stadion ook in Chinese handen komt?''

Lees ook: Crisis bij ADO compleet: Den Haag trekt handen van club af en geeft aandeel terug