Dikke streep eronder. Ik ben zeker geen dictator, maar ik ben wel de baas. Punt

"Dikke streep eronder. Ik ben zeker geen dictator, maar ik ben wel de baas. Punt"

23-06-2017 07:33
22

Remco Oversier benadrukt dat hij de baas is bij NEC. De nieuwe technisch directeur van de Nijmegenaren beseft echter wel dat hij de klus om de club weer op het hoogste niveau te krijgen niet in zijn eentje kan klaren, zegt hij tegen Voetbal International.

"Natuurlijk heb ik ook draagvlak nodig", aldus Oversier (foto rechts). "Maar dat creëer ik met de staf van het eerste en de beloften én de hoofd jeugdopleiding: dát zijn de mensen met technische kennis. Door alle onrust van de laatste tijd was het hier nog wel eens onduidelijk wie het voor het zeggen had, maar dat is niet meer aan de orde. Dikke streep eronder. Ik ben zeker geen dictator, maar ik ben wel de baas. Punt."

Oversier wil zichzelf niet met voorganger Edwin de Kruijff vergelijken. De Kruijff vertrekt bij NEC omdat hij de machtsstrijd niet kon winnen. "Hij moest de zee op met een roeiboot zonder peddels, dat is verdomd lastig varen. Ik heb nu diezelfde roeiboot, maar dan met een motortje achterop én twee peddels voor de zekerheid. Daarnaast was hij technisch manager en ben ik technisch directeur, dat geeft mij veel meer grip."