Jurjus wil uit PSV-luwte stappen: Langzaam maar zeker word ik wat onrustiger

Jurjus wil uit PSV-luwte stappen: "Langzaam maar zeker word ik wat onrustiger"

23-06-2017 09:24
47

Bij PSV-doelman Hidde Jurjus begint het na een jaar in de luwte toch wel te kriebelen. De keeper, die vorig jaar zomer overkwam van De Graafschap, wil na een seizoen met zeventien wedstrijden bij Jong PSV een belangrijkere rol spelen.

"Langzaam maar zeker word ik wat onrustiger. Ik neem geen genoegen met de plek die ik nu heb. Volgens mij is dat alleen maar goed", zegt Jurjus in een interview met PSV Magazine. "Tegelijkertijd besef ik heel goed hoe mooi het leven nu is. Tweeënhalf jaar geleden zat ik nog op de pabo en maakte ik me om heel andere dingen druk. Het is toch een ontzettende luxe dat je je druk mag maken om het feit of je speelt of niet? En bij een club als PSV moet je gewoon geduld hebben. Dat geeft niet aan dat ik niet wil, maar wel dat ik besef dat ik het niet slecht heb."

Jurjus wist een jaar geleden toen hij in Eindhoven tekende dat hij langzaam klaargestoomd zou worden. In twaalf maanden tijd heeft hij veel geleerd, stelt de 23-jarige goalie. Maar: "Keepend kan ik nog veel winst behalen", vindt Jurjus. "Ik laat te veel ballen los op de training vind ik. Daar kan ik heel goed aan werken. Het moet degelijker. Een katachtige reflex ziet er vaak spectaculair uit, maar een bal degelijk klemvast pakken is bij PSV een stuk waardevoller."

Jurjus wordt komend seizoen mogelijk verhuurd door PSV. Twee clubs zouden al in de rij staan voor de goalie.

No Poll