China legt bizarre transferuitgaven aan banden: transfersommen worden verdubbeld

China legt bizarre transferuitgaven aan banden: transfersommen worden verdubbeld

23-06-2017 10:49
46

China gaat de strijd aan met Chinese clubs die buitenlanders voor vele miljoenen naar de Super League halen. De voetbalbond heeft aangekondigd dat de transfersommen die voor buitenlandse spelers worden betaald verdubbeld worden.

Clubs die zes miljoen euro of meer betalen voor een buitenlandse speler moeten datzelfde bedrag overmaken naar een fonds voor Chinese talentenontwikkeling, opgezet door de Chinese voebalbond. Hiermee wil de federatie de ontwikkeling van jonge talenten uit eigen land stimuleren. De belasting geldt tot het einde van de zomerse transferperiode in China op 14 juli.

Eerder beperkte de bond al de grote toestroom van buitenlandse spelers door een maximum van drie buitenlanders in de wedstrijdselectie op te leggen. Ook is een regel voorgesteld om voor iedere buitenlander op het veld ook een Chinese speler onder de 23 jaar op te stellen.

De laatste jaren mengen Chinese clubs zich met miljoenen op de transfermarkt. Vorig seizoen werd er alleen al aan Oscar (foto) door Shanghai SIPG zestig miljoen euro uitgegeven. In totaal spendeerden de Chinese clubs in de winter voor 392 miljoen euro aan nieuwe spelers. Vrijwel alle buitenlanders kostten meer dan zes miljoen euro.

No Poll