Ajax-selectie staat wat te wachten: 'Daar heeft hij gewoon maling aan'

Ajax-selectie staat wat te wachten: 'Daar heeft hij gewoon maling aan'

Gepubliceerd: vrijdag 23 juni 2017 om 19:19vr 23-06-2017 om 19:19

Vladimir Jozic is 'aan de ene kant wel en aan de andere kant niet verbaasd' over de aanstelling van Marcel Keizer bij Ajax. De aanvoerder van de amateurs van VVSB werkte in het seizoen 2011/2012 samen met Keizer, die daar toen hoofdtrainer was.

"Ik ben aan de ene kant wel en aan de andere kant niet verbaasd over zijn aanstelling", zegt Jozic tegen Voetbal in de Bollenstreek. "Bij Ajax kiezen ze vaak voor gearriveerde namen. Dat is Keizer nog niet. Maar hij heeft het natuurlijk goed gedaan bij Jong Ajax. Ik vind het echt mooi dat hij nu doorstroomt naar Ajax 1."

VVSB heeft volgens Jozic nog steeds profijt van de speelwijze van Keizer. "Dankzij hem is onze laatste linie naar voren gaan spelen en zijn we op de buitenspelval gaan trainen. Wat me het meest bij is gebleven, is dat hij tot in den treure bleef oefenen op het inspelen op elkaars goede been. Dat is voor ons echt een automatisme geworden."

Bij Ajax moet Keizer om zien te gaan met zowel jonge talenten als ervaren jongens. "Marcel was iemand die de jongens vrij kon laten. Hij heeft ook een goede mix van people manager en dat strengere. Als je dacht dat je krediet had, dan had je het mis, want daar had hij gewoon maling aan", zegt Jozic.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Keizer slagen bij Ajax?

(2172 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws