'Chelsea gaat vol voor Van Dijk-deal; duurste Nederlander aller tijden'

'Chelsea gaat vol voor Van Dijk-deal; duurste Nederlander aller tijden'

24-06-2017 08:03
29

Aan het getouwtrek rond Virgil van Dijk komt wellicht spoedig een einde. De Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio meldt dat de verdediger van Southampton de droomkandidaat is van Chelsea-manager Antonio Conte en dat een eventuele deal in een stroomversnelling zou kunnen komen.

Veel clubs zijn de afgelopen maanden in verband gebracht met Van Dijk, maar als we Di Marzio mogen geloven, is de kans aanzienlijk dat Chelsea er met de Oranje-international vandoor gaat. Met de transfer is dan naar verluidt een bedrag van 68 miljoen euro gemoeid. Indien de deal doorgang vindt, mag Van Dijk zich kronen tot duurste Nederlandse speler aller tijden.

Wedden

Meer odds

Antonio Conte heeft bij de directie van Chelsea meerdere malen aangedrongen op de komst van Van Dijk. De Italiaanse baas van de Londenaren wist ook dat er meerdere clubs uit de Premier League op zijn target aasden. Zo werd Van Dijk meerdere malen gelinkt aan Manchester City en Liverpool. Laatstgenoemde club trok de handen van de speler af, nadat het Van Dijk illegaal had benaderd. Dit tot grote ongenoegen van zijn huidige werkgever Southampton.

Liverpool-manager Jürgen Klopp wilde Van Dijk maar wat graag hebben, maar het afhaken van The Reds betekende goed nieuws voor Conte. Hij hoopt Van Dijk binnenkort aan de selectie van Chelsea toe te kunnen voegen.