'Dan hoefde het niet meer, pats boem. Dat kreeg ik te horen. Dus werd het Ajax'

'Dan hoefde het niet meer, pats boem. Dat kreeg ik te horen. Dus werd het Ajax'

24-06-2017 10:08
22

Davy Klaassen maakte vorige week voor 27 miljoen euro de overstap van Ajax naar Everton, maar zijn loopbaan had ook heel anders kunnen verlopen. In de jeugd liet FC Utrecht hem door de vingers glippen.

Klaassen liep stage bij Utrecht, nog voordat Ajax zich meldde bij de geboren Hilversummer. Hij mocht zelfs terugkomen bij Utrecht. "Dat wist Ajax", aldus vader Gert-Jan in gesprek met Voetbal International. Danny Blind, destijds technisch directeur in Amsterdam, speelde een doorslaggevende rol. "Danny Blind belde of Dave een proefwedstrijd wilde spelen bij Ajax."

Wedden

Meer odds

"Precies op de dag dat Dave ook bij FC Utrecht zou voetballen, mocht hij een testwedstrijd spelen. Dat was geen toeval natuurlijk", vervolgt Klaassen senior. "Dave mocht zelf de keus maken. Hij wilde naar Ajax, maar toch ook die wedstrijd bij FC Utrecht nog spelen."

Huize Klaassen pleegde vervolgens een belletje naar Utrecht. "Ik heb het uitgelegd. Of Dave dan misschien een andere keer bij hen mocht voetballen. Maar het was nu of nooit. Zo niet, dan hoefde het niet meer, pats boem, dan ging de deur dicht. Dat kreeg ik te horen. Dus werd het Ajax."