Update: Willem II hengelt derde aanwinst binnen: aanvaller tekent voor drie jaar

Update: Willem II hengelt derde aanwinst binnen: aanvaller tekent voor drie jaar

26-06-2017 16:26
15

Officieel is het nog niet, maar Willem II gaat zich op korte termijn versterken met Karim Coulibaly. De aanvaller van degradant AS Nancy heeft zaterdag een afscheidsinterview gegeven in Frankrijk.

Willem II bereikte donderdag een akkoord met Nancy over de transfer van Coulibaly, die voor naar verluidt 125.000 euro naar Tilburg komt. "Ik weet van Willem II dat het een goed gestructureerde club is met veel ambitie", zegt de 24-jarige linksbuiten in L'Est Republicain, opgetekend door het Brabants Dagblad.

"Willem II wil naar het linkerrijtje en misschien wel spelen voor een Europese plek. In de Eredivisie wordt aanvallend gevoetbald, met vleugelspitsen. Ik denk dat ik er wel zal passen."

Coulibaly, die nog medisch gekeurd moet worden, is blij met zijn nieuwe uitdaging in Nederland. Bij Nancy kwam hij door enkelproblemen nog maar zelden in actie. "De tijd was rijp voor een nieuwe uitdaging. Ik begin weer op nul in een land met een andere taal en een andere voetbalcultuur. In de Eredivisie kijken de mensen onbevooroordeeld naar mij."

Update 26-6, 16.26 uur: Willem II heeft de komst van Karim Coulibaly bevestigd. De 24-jarige aanvaller komt over van AS Nancy en heeft een contract voor drie seizoenen getekend. "Ik kijk uit naar mijn eerste buitenlandse avontuur", laat hij weten. De Senegalees met Frans paspoort is na doelman Timon Wellenreuther en verdediger Fernando Lewis de derde nieuweling bij Willem II.