Ik heb best aanbiedingen gehad. Uit Nederland, maar ook uit het buitenland

"Ik heb best aanbiedingen gehad. Uit Nederland, maar ook uit het buitenland"

24-06-2017 21:53
5

Dico Koppers heeft een contract bij PEC Zwolle verkozen boven opties in het buitenland. Dat vertelt de linkspoot zaterdagavond in gesprek met dagblad de Stentor. Koppers (25) tekende vrijdag voor twee seizoenen in Zwolle. 

"Ik heb best aanbiedingen gehad. Uit Nederland, maar ook uit het buitenland. Dat kan later altijd nog. Ik had het gevoel nog niet klaar te zijn in Nederland", zegt hij. "Bij Twente was mijn eerste seizoen nog aardig, maar bij Willem II is het niet geworden wat ik ervan gehoopt had. Ik wil hier alsnog laten zien dat ik het voetballen echt niet ben verleerd."

Koppers had al een aantal weken contact met PEC. Hij kreeg snel een goed gevoel. "Deze club past bij me en dat heeft vooral met de speelstijl te maken. Als aanvallende back wil je het liefst in een aanvallende ploeg spelen. Dat kan hier."

Voorlopig kan de linkspoot vanwege een enkelblessure nog niet vol meetrainen. "Het is een complexe blessure. Ik moet hier eerst goed van herstellen. Daarna wil ik veel spelen en hoop ik de weg omhoog weer te vinden in mijn carrière."