Adriaanse is onder de indruk en tipt PSV: 'Ik vind hem beter dan Lozano'

Adriaanse is onder de indruk en tipt PSV: 'Ik vind hem beter dan Lozano'

24-06-2017 22:06
40

NOS-analist Co Adriaanse is tijdens de Confederations Cup diep onder de indruk geraakt van Javier Aquino. De vleugelspeler van Mexico zou een prima versterking kunnen zijn voor - bijvoorbeeld - PSV, denkt hij. 

De Eindhovenaren contracteerden eerder deze week de Mexicaanse aanvaller Hirving Lozano. Tijdens Mexico - Rusland (2-1) deed de international het prima in de ogen van Adriaanse. Ook invaller Aquino (27) kon hem bekoren. Een paar dagen eerder deed Aquino het ook al uitstekend tegen Nieuw-Zeeland.

"Ik vind hem eigenlijk nog beter dan Lozano", aldus Adriaanse bij de NOS. "Hij is een linkermiddenvelder die veel aan de buitenkant speelt. Het is geen scorende speler, maar hij heeft héél veel snelheid. Hij is voortdurend dreigend, houdt het goed breed aan de linkerkant. Het is geen Bart Ramselaar. Die komt altijd naar binnen."

"Hij speelt bij Tigres, in Mexico. Je kunt hem dus misschien voor een prikkie kopen... Met hem en Lozano heb je de vleugels meteen bezet. Je kunt zo ook allebei op links zetten. Dan kunnen ze elkaar aan die kant afwisselen."

Lees ook: Adriaanse: 'Als hij slaagt kan PSV hem voor 20 of 30 miljoen euro doorverkopen'