'Escaperoute voor Janssen: Duitsers informeren in Londen naar bankzitter'

'Escaperoute voor Janssen: Duitsers informeren in Londen naar bankzitter'

24-06-2017 23:40
33

Borussia Mönchengladbach heeft belangstelling voor Vincent Janssen. Dat meldt The Daily Mirror. De Bundesliga-club is benieuwd of Tottenham Hotspur wil meewerken aan een transfer. 

Een jaar geleden betaalde Spurs ruim twintig miljoen voor Janssen, die een succesvol seizoen bij AZ achter de rug had. Het eerste jaar van de Oranje-aanvaller in Londen werd geen succes. Wat heet: Janssen stond zelden in de basis en kwam uiteindelijk tot slechts twee doelpunten in de Premier League. 

Borussia Mönchengladbach wil de selectie graag versterken met een extra spits en heeft bij Tottenham geïnformeerd naar de beschikbaarheid van de 23-jarige Janssen. Bij de nummer negen van het afgelopen Bundesliga-seizoen kan de international waarschijnlijk wél wekelijks rekenen op speeltijd. Dat is voor hem sowieso interessant, zolang Oranje nog kans maakt op deelname aan het WK 2018. 

Gladbach heeft volgens The Mirror het nodige geld te besteden. Een jaar geleden werd Granit Xhaka voor dik dertig miljoen euro verkocht aan Arsenal en onlangs verkaste Mahmoud Dahoud naar Borussia Dortmund. Hij leverde tien miljoen op. Grote investeringen werden er (nog) niet gedaan.