Dat was gaaf om te zien. Met Dirk Kuyt natuurlijk weer als de grote animator

"Dat was gaaf om te zien. Met Dirk Kuyt natuurlijk weer als de grote animator"

25-06-2017 14:58
10

Het kampioenschap van Feyenoord was voor directeur Eric Gudde een emotionele achtbaan. De uren en de dagen na de beslissende overwinning op Heracles Almelo (3-1) beleefde hij op 'een grote roze wolk', vertelt Gudde in gesprek met Friends in Business. 

"Zondagavond het kampioensfeest op de ss Rotterdam. Maandag die bizarre huldiging op de Coolsingel. Dinsdagavond een feest met spelers, staf en ál het personeel. Fulltimers, parttimers, vrijwilligers, opdrachtnemers. 500 à 600 Feyenoorders. Of je het veld doet, de marketing, kaartjes verkoopt of onder 10 traint, je hebt allemaal bijgedragen", somt Gudde op. 

"Frans Bauer kwam optreden, die dansvloer één grote chaos. En de spelers hebben daar helemaal aan meegedaan. Dat was gaaf om te zien. Met Dirk Kuyt natuurlijk weer als de grote animator", herinnert hij zich. "Ik stond om half twaalf zelf opeens op de dansvloer met mensen die er ook in de slechte tijden waren, toen we soms echt niet wisten hoe we de salarissen moesten betalen. Dat vond ik ook wel heel bijzonder, hoor."

"Het was één grote achtbaan van emoties die ik nu even moeiteloos oplepel. Nou ja, moeiteloos, haha... Ik vergeet het nooit meer. Eén grote, roze wolk!"

Gudde maakte onlangs bekend dat hij in december 2017 afscheid neemt. Het hele interview is hier te lezen.