Eredivisie-onderonsje in halve finale Confederations Cup; Duitsland wint Groep B

Eredivisie-onderonsje in halve finale Confederations Cup; Duitsland wint Groep B

25-06-2017 18:54
5

Duitsland heeft Groep B van de Confederations Cup gewonnen. De ploeg van Joachim Löw won de laatste groepswedstrijd met 3-1 van Kameroen. Chili speelde met 1-1 gelijk tegen Australië, maar gaat door als nummer twee.

Duitsland, met Amin Younes op de bank, opende na de theepauze de score door een zondagschot van TSG Hoffenheim-middenvelder Kerem Demirbay. Het duel leek beslist toen Timo Werner er even later 2-0 van maakte, maar de Kameroeners toonden veerkracht en profiteerden van een fout van doelman Marc-André Ter Stegen. Kort nadat Younes inviel, maakte Duitsland een einde aan de illusie van Kameroen, waar André Onana op de bank zat. De Ajacied viel goed in en zag hoe Werner zijn tweede van de avond maakte. Younes miste twee kansen om te scoren.

Chili
De Chilenen gaan als nummer twee door naar de halve finale, omdat het niet wist te winnen van Australië. De ploeg had net als Duitsland vier punten uit twee duels, maar een beter doelsaldo. Door het puntenverlies gaan de Duitsers als nummer één door. Australië kwam voor rust op voorsprong door James Troisi. Martin Rodriguez herstelde namens Chili de schade. Australië wordt derde, Kameroen laatste.

In de halve finale neemt Portugal het op tegen Chili, terwijl Hectór Moreno, Andrés Guardado en Hirving Lozano het met Mexico op mogen nemen tegen Younes en Duitsland.