Update: 'De Boer voegt tóch Nederlander toe aan Crystal Palace-staf'

Update: 'De Boer voegt tóch Nederlander toe aan Crystal Palace-staf'

26-06-2017 12:31
37

De aanstelling van Frank de Boer als manager van Crystal Palace zal op korte termijn niet leiden tot de komst van meer Nederlandse stafleden. Dat meldt De Telegraaf zondag. 

De Boer verhuist in eerste instantie in zijn eentje naar Londen. Waar hij bij zijn vorige club Internazionale werkte met onder meer Orlando Trustfull en Michel Kreek, daar wil hij bij Palace eerst graag kennismaken met de huidige stafleden van de club. De leiding van The Eagles is verheugd met die instelling van de trainer. 

De kans is groot dat De Boer assistentie krijgt van iemand met een 'grote staat van dienst' in het Britse voetbal. Die persoon moet De Boer in zijn eerste maanden in de Premier League met raad en daad bijstaan. Namen van mogelijke kandidaten zijn nog niet bekend. 

De Boer krijgt volgens De Telegraaf geen irreële eisen opgelegd. Handhaving op het hoogste niveau van Engeland is de komende seizoenen het doel. Pas als Palace in een groter stadion speelt en de begroting fors kan worden opgekrikt, gaat de lat omhoog. 

The Eagles hopen wel dat De Boer extra aandacht zal besteden aan de jeugdopleiding van de club. Net als in zijn jaren bij Ajax is het de bedoelingen dat er ook in Londen talenten gaan doorstromen.

Update 12:31 uur: In tegenstelling tot het bericht van zondagavond lijkt Frank de Boer tóch een vertrouwd gezicht mee te nemen. Volgens Voetbal International gaat Orlando Trustfull met De Boer mee naar Londen. Eerder werkten de twee al samen bij Ajax en Internazionale. Na het vertrek van De Boer bij beide clubs trok ook Trustfull de deur achter zich dicht. 

Lees ook: 'De Boer gaat aankloppen in Amsterdam: Ajax-verdediger op verlanglijst'