'Ze zeiden: haal maar snel wat grote namen, anders krijg je supporters op je dak'

'Ze zeiden: haal maar snel wat grote namen, anders krijg je supporters op je dak'

26-06-2017 10:57
9

Clubs proberen zo snel als mogelijk de selectie voor komend seizoen rond te hebben, maar zijn daarin afhankelijk. De technisch directeuren moeten op het juiste moment wachten om toe te slaan.

"De meeste clubs buiten de top drie zitten nog in de wachtstand. Simpelweg omdat de transfermarkt op dit moment nog geen koopmarkt is", vertelt technisch directeur Hans Smulders van NAC Breda in het Algemeen Dagblad

"Het is heel simpel. De markt begint in het buitenland, waar het grote geld zit. Daarna gaan de Nederlandse topclubs zakendoen. Daarna onze subtop. En vervolgens komt de grote groep middenmoters in de eredivisie aan de beurt", tekent Smulders uit. "Ik verwacht dat er voor juli niet heel veel gebeurt, los van een transfer hier of daar."

"Toen ik vorig jaar bij NAC kwam, zei men tegen me: 'Haal maar snel wat grote namen, anders krijg je de supporters op je dak'. Maar ik ben niet iemand die zich daar druk om maakt. Ik doe gewoon mijn werk. En daarin kijk ik niet naar namen, maar naar potentie. En of die spelers dan nu komen of over drie weken, dat maakt mij niet zoveel uit. Durven wachten is de kunst", besluit Smulders.