Hij keek Real Madrid - Bayern München, maar om half tien ging hij naar bed

"Hij keek Real Madrid - Bayern München, maar om half tien ging hij naar bed"

26-06-2017 11:57
32

PSV-talent Dante Rigo heeft er alles voor over om te slagen als profvoetballer. Marcel Hover, vader van het gastgezin waar de achttienjarige Belg regelmatig verblijft, stelt dat Rigo beschikt over de juiste mentaliteit om de top te halen.

"Hij keek de wedstrijd Real Madrid-Bayern München, toch een aardig affiche en het was nog spannend ook", aldus Hover tegenover de clubsite van PSV. "Maar na de eerste helft, om half tien, gaat hij uit zichzelf naar bed. Hij wil hem wel afkijken, maar hij weet: morgen train ik met het eerste en moet ik fit zijn. Dat kost hem geen enkele moeite, hij is zo gedisciplineerd. Als hij het niet haalt, kan hij elke dag in de spiegel kijken. Dan is hij niet goed genoeg, maar heeft hij er echt alles aan gedaan. Er zijn er zat die dat niet kunnen zeggen."

Volgens Hover is de introverte Belg te vergelijken met Davy Pröpper. "Dat is ook niet de man die vooropstaat te schreeuwen. Die kan ook een aardig balletje trappen. Qua karakter lijken die twee wel op elkaar. Ze zijn wat rustiger in de groep en zullen nooit ettertjes op het veld worden. Dat kan je er niet in duwen."