RTL-baas: 'Ik was daar verrast door en ik denk mevrouw Derksen ook'

RTL-baas: 'Ik was daar verrast door en ik denk mevrouw Derksen ook'

26-06-2017 13:03
55

Marco Louwerens, baas van RTL, denkt dat Voetbal Inside in z'n geheel van het scherm verdwijnt als Johan Derksen stopt. Dat zegt Louwerens in het Radio 1-programma De Perstribune.

Derksen heeft meermaals door laten schemeren na komend televisiejaar te stoppen. Hij zou meer aandacht aan zijn vrouw willen besteden. Louwerens was enigszins verrast door die reden. "Ik denk mevrouw Derksen ook", lacht de RTL-baas. "Of ik er wat van geloof? Zeker wel. Er zijn mensen, ook mijn eigen collega's, die denken dat VI tot in de eeuwigheid doorgaat. Maar dat is natuurlijk niet zo."

"Johan heeft veel hooi op zijn vork. Hij doet veel in de muziek, is succesvol met zijn theatertour en woont in het pittoreske Grolloo...toch wel een eindje rijden", vervolgt Louwerens. "Dat hij het rustiger aan gaat doen vind ik alleen maar goed. Er wordt mij twaalf keer per dag gevraagd of hij doorgaat. Ik weet dat simpelweg niet. We hebben nog meer dan een jaar te gaan (tot het contract van Derksen afloopt, red.). De mannen zijn toch wel zó wispelturig dat ik een jaar te ver vind om te weten of dat goed blijft gaan. Maar als hij zich voelt zoals hij zich nu voelt, dan denk ik dat de kans best groot is dat hij zegt 'laten we toch nog even doorgaan'."

Louwerens weet dat het haast ondoenlijk is om één van de drie heren te vervangen. "Het is een drie-eenheid, hoewel ze niets met elkaar hebben. Maar ik denk dat dat moeilijk te vervangen is. Ik denk eerlijk gezegd dat dat het einde van het programma zou zijn."