Keizer geeft in voorbereiding Ajax-talent de kans: 'Donderdag sluit ik aan'

Keizer geeft in voorbereiding Ajax-talent de kans: 'Donderdag sluit ik aan'

26-06-2017 14:21
33

Carel Eiting weet nog niet waar hij komend seizoen precies speelt bij Ajax. De negentienjarige middenvelder krijgt in de voorbereiding de kans om zich te bewijzen bij het eerste elftal.

"Donderdag sluit ik aan bij de A-selectie en train ik twee dagen mee", laat Eiting weten op de clubsite. "Vervolgens ga ik ook mee op trainingskamp naar Oostenrijk. Voor mij persoonlijk is het van groot belang dat ik goed speel en veel minuten maak." De controleur kwam het afgelopen seizoen tot 28 optredens in de Jupiler League namens Jong Ajax.

Of de nieuwe trainer van de beloften, Michael Reiziger, straks over hem kan beschikken is nog gissen. "Het is onze taak om deze jongens klaar te stomen voor het grote werk. Als staf zijnde moeten we complete voetballers creëren", kent Reiziger zijn taak. Zijn assistent Winston Bogarde voorzag hem de afgelopen dagen van de spelersprofielen.

"Michael is natuurlijk nieuw bij de club, ik ben hier al tijden actief en kan hem daarom goed voorbereiden", aldus Bogarde. "Hij weet dus wat voor groep hij voor zich krijgt."