De Boer informeerde bij Van Gaal: 'Hij heeft me enkele goede tips gegeven'

De Boer informeerde bij Van Gaal: 'Hij heeft me enkele goede tips gegeven'

26-06-2017 15:47
16

Frank de Boer heeft voor zijn aanstelling bij Crystal Palace informatie ingewonnen bij Louis van Gaal, die als manager van Manchester United twee jaar in de Premier League werkzaam was. Dat vertelde De Boer maandag tijdens zijn presentatie.

"Vooraf heb ik met Van Gaal gesproken en hij heeft me enkele goede tips gegeven", liet De Boer maandag weten, nadat hij een driejarig contract had getekend in Londen. "Hij is de enige met wie ik heb gesproken. We hebben eigenlijk altijd contact gehouden. Louis was ook de eerste die me feliciteerde met deze job."

De Boer begint vrijdag met Crystal Palace aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Noord-Hollander kijkt uit naar de uitdaging. "Ik had direct een goed gevoel bij de club. Ik kijk er naar uit om in de Premier League te gaan werken", aldus de voormalig trainer van Ajax, die ook op Selhurst Park vast wil houden aan zijn filosofie. "Ik heb zo mijn eigen ideeën."

Enkele aankopen sluit De Boer niet uit. "Misschien dat ik één of twee spelers zal halen." Hij wil met Crystal Palace een stabiel seizoen in de middenmoot draaien. "En in ieder geval niet tegen degradatie te hoeven vechten. Meer is mooi, maar het eerste doel is om in de middenmoot te eindigen." Afgelopen seizoen eindigde Palace als veertiende.