VVV komt weer met contractnieuws: 'Veel vertrouwen in zijn werkwijze'

VVV komt weer met contractnieuws: 'Veel vertrouwen in zijn werkwijze'

26-06-2017 17:14
3

VVV-Venlo heeft het contract van trainer Maurice Steijn met één jaar verlengd. De 43-jarige Hagenaar, die sinds de zomer van 2014 aan het roer staat in Noord-Limburg, ligt nu vast tot medio 2019, meldt de club op zijn website.

"Voordat Maurice Steijn bij VVV-Venlo terecht kwam, was hij al een volwaardig Eredivisie-trainer bij ADO Den Haag, nu gaan we zelf de Eredivisie in en is het van groot belang dat we Maurice nog een jaar extra aan onze club kunnen binden", legt manager voetbalzaken Stan Valckx uit.

Steijn leidde VVV afgelopen seizoen naar de titel in de Jupiler League, waardoor de Limburgers na vier jaar terugkeren op het hoogste niveau. "Met Steijn hebben wij een koers uitgestippeld die heeft geleid tot de Eredivisie. Wij hebben veel vertrouwen in de werkwijze van Maurice en zijn ervan overtuigd dat hij ons met die werkwijze ook in de Eredivisie kan houden", stelt directeur Marco Bogers.

Steijn vindt dat zijn werk er nog niet op zit. "Ons wacht nu een veel grotere uitdaging: handhaving in de Eredivisie. Ik ben erg op mijn plek in Venlo en zeer tevreden, ik kan hier prima werken met Stan en Marco. Bovendien ben ik erg blij dat het team voor het grootste gedeelte bij elkaar is gebleven."

VVV verlengde maandag ook de contracten van verdediger Moreno Rutten en topscorer Ralf Seuntjens. Doelman Lars Unnerstall en Tarik Tissoudali zijn tot nu toe de enige versterkingen. "We moeten nu ondanks dat we het kleinste budget van de Eredivisie hebben, heel creatief zijn om ons te versterken", besluit Steijn.