Update: Feyenoord en Roma werken aan papierwerk, bekendmaking opgeschoven

Update: Feyenoord en Roma werken aan papierwerk, bekendmaking opgeschoven

27-06-2017 22:01
68

De miljoenentransfer van Rick Karsdorp naar AS Roma is nu écht bijna rond. De vleugelverdediger van Feyenoord is dinsdagochtend op het vliegtuig gestapt naar Italië. Daar wordt hij later op de dag medisch gekeurd. Vervolgens tekent de back een meerjarig contract bij de ploeg van Kevin Strootman. 

Voetbal International meldt dat. Feyenoord incasseert zo'n zeventien miljoen euro voor de 22-jarige Karsdorp. De afgelopen weken werd druk onderhandeld door de kampioen van Nederland en de nummer twee van de Serie A. Nu ligt er dus een defintief akkoord. Niets staat een transfer naar Rome nog in de weg. 

Afgelopen week was Karsdorp zelf al in Rome om rond te kijken bij zijn nieuwe club en een persoonlijk akkoord te bereiken. Dinsdag om 07.00 uur is hij in Nederland op het vliegtuig gestapt naar Italië. Het contract van de Oranje-international in De Kuip liep door tot de zomer van 2021. 

De opbrengst van Karsdorp werd door Feyenoord al deels geïnvesteerd in Jean-Paul Boëtius, die overkwam van FC Basel. De kampioen wil zich met meer spelers gaan versterken. Ook Sofyan Amrabat (FC Utrecht) staat op het verlanglijstje van technisch directeur Martin van Geel. 

Update 09.27: Karsdorp is dinsdagochtend gearriveerd in Rome. Op het vliegveld werd hij op de foto gezet door diverse Italiaanse journalisten. Pagine Romaniste publiceerde rond 09.15 een afbeelding van de Nederlandse rechtsback. Later op dag wordt Karsdorp gekeurd. Als dat goed verloopt, zet hij daarna zijn handtekening onder een vijfjarig contract. 

Update 22:01: De officiële bekendmaking van de transfer van Karsdorp laat iets langer op zich wachten. Dat heeft te maken met het papierwerk dat nog in orde gemaakt moet worden, zo meldt Voetbal International. Niettemin wordt verwacht dat de transfer binnen afzienbare tijd officieel zal worden.

No Poll