'Chelsea leert van fouten en spreekt clausules af voor Traoré en Aké'

'Chelsea leert van fouten en spreekt clausules af voor Traoré en Aké'

27-06-2017 09:17
20

Chelsea wil bij de verkoop van Nathan Aké een terugkoopclausule afspreken. De kampioen van Engeland heeft geleerd van de situatie rondom de in 2014 vertrokken Romelu Lukaku. De Belgische ster kost Chelsea nu een vermogen. 

Chelsea sprak bij de transfer van Bertrand Traoré aan Olympique Lyon al een terugkoopclausule af. Bovendien bouwde Chelsea extra zekerheid in, door ook een doorverkoopclausule af te dwingen. De Premier League-club ontvangt vijftien procent van de transfersom die Lyon in de toekomst ontvangt voor de ex-Ajacied.

Aké vertrekt naar verluidt naar Bournemouth. Bij deze transfer wil Chelsea in ieder geval een terugkoopclausule regelen, om een 'Lukaku-scenario' te vermijden.

Chelsea is volgens Engelse media bezig om Lukaku weer terug te halen. De Belgisch international ruilde Chelsea medio 2014 in voor Everton voor zo'n 35 miljoen euro. The Blues zagen weinig toekomst meer in de aanvaller, die zich later flink ontwikkelde bij Everton. Nu wil Chelsea de Belg terughalen naar Londen. Daar zou Chelsea echter honderd miljoen euro voor moeten neerleggen.

Lees ook: Lukaku slaat terug naar boze Everton-fans: 'Jullie moeten even rustig aan doen'