'Ajax gaat voor vier zomerversterkingen; dure AZ-speler in beeld'

'Ajax gaat voor vier zomerversterkingen; dure AZ-speler in beeld'

27-06-2017 08:22
201

Ajax wil een tweede doelman, een vleugelaanvaller, een rechtsback en een linksback aan de selectie toevoegen. Voor die laatste positie is Ridgeciano Haps (AZ) nadrukkelijk in beeld. Dat meldt Voetbal International dinsdag. 

De nummer twee van de Eredivisie heeft meerdere kandidaten op het oog en Haps is er daar dus één van. Hij is de enige geschikte kandidaat op de Nederlandse velden. De 24-jarige vleugelverdediger behoort al jaren tot de grote uitblinkers in Alkmaar. Eerder werd hij ook gelinkt aan Feyenoord en PSV. De Telegraaf meldde onlangs dat AZ liefst tien miljoen euro kan en zal vragen voor de linkspoot. 

VI weet dat Haps al langere tijd nadrukkelijk wordt gevolgd door Ajax. De vleugelverdediger heeft in Alkmaar een contract tot medio 2019. Omdat de vraagprijs van Haps erg hoog is, kijkt Ajax ook naar buitenlandse opties. 

Op dit moment hebben de Amsterdammers vier spelers die inzetbaar zijn als linksback: Nick Viergever, Jaïro Riedewald, Daley Sinkgraven en Mitchell Dijks. Laatstgenoemde lijkt te vertrekken

No Poll