'Van Geel roept Feyenoord-leegloop halt toe; bankzitters mogen wél weg'

'Van Geel roept Feyenoord-leegloop halt toe; bankzitters mogen wél weg'

27-06-2017 09:04
45

Nu de verkoop van Rick Karsdorp aan AS Roma rond is, doet technisch directeur Martin van Geel de poorten van De Kuip op slot. Geen enkele bepalende speler van Feyenoord mag in de zomer nog vertrekken. Dat heeft hij onlangs laten weten tijdens een vergadering met kopstukken van de kampioen, weet het Algemeen Dagblad. 

Met Karsdorp en eerder Eljero Elia - hij verkaste naar Turkije - is Feyenoord twee basisspelers kwijt van het team dat zich afgelopen seizoen tot kampioen van Nederland kroonde. Daarmee is het genoeg geweest, vindt Van Geel. Het lijkt er dus op dat een verkoop van bijvoorbeeld Nicolai Jörgensen uitgesloten is. 

Het is een ander verhaal voor spelers die afgelopen seizoen geen basisplaats hadden, schrijft het AD. Het gaat daarbij waarschijnlijk om bijvoorbeeld Renato Tapia, Simon Gustafson, Marko Vejinovic en Michiel Kramer. Laatstgenoemde staat in de belangstelling van Vitesse. Ook aan een vertrek van Miquel Nelom wil Van Geel meewerken. 

De transfer van Kevin Diks naar De Kuip komt snel rond. Feyenoord huurt de twintigjarige back voor één jaar van Fiorentina. De Rotterdammers hebben bovendien een optie tot koop bedongen.