'Been durft het aan en wil mislukte Feyenoord-spits kans geven op Cyprus'

'Been durft het aan en wil mislukte Feyenoord-spits kans geven op Cyprus'

27-06-2017 15:18
34

Mario Been wil de carrière van Sekou Cissé nieuw leven inblazen. De Ivoriaanse aanvaller staat in de belangstelling van APOEL Nicosia, sinds vorige maand de werkgever van Been. 

Het Cypriotische Sports1 heeft uit goede bron vernomen dat hij Cissé op het verlanglijstje staat van Been en APOEL. De link komt niet geheel uit de lucht vallen: de twee werkten al twee keer eerder samen. Been haalde Cissé in 2009 naar Feyenoord en vijf jaar later contracteerde hij de Afrikaanse aanvaller bij RC Genk.

Met name de periode van Cissé in Rotterdam-Zuid werd een grote mislukking. Feyenoord betaalde ruim twee miljoen euro voor de Ivoriaan, die vervolgens vooral met blessures kampte en nooit uitgroeide tot een bepalende speler. 

De afgelopen jaren speelde Cissé relatief anoniem in de Ligue 2. RC Genk leende hem eerst uit aan Sochaux. Daarna versierde Cissé een definitieve transfer naar Ajaccio. Been wil de 32-jarige speler nu dus graag naar Cyprus halen. 

Mogelijk voegt de Rotterdamse trainer binnenkort nog een bekend gezicht toe aan zijn selectie. Sander Fischer krijgt de kans om bij APOEL een contract af te dwingen.