Buitenspel: Ajax-supporters heten Filipe Luis alvast welkom in Amsterdam

Buitenspel: Ajax-supporters heten Filipe Luis alvast welkom in Amsterdam

27-06-2017 17:56
16

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Insta-account Luis overspoeld met Andreaskruizen
De opvallende sollicitatie van Filipe Luis voor een terugkeer naar Ajax is niet aan dovemansoren gericht in Amsterdam. Het Instagram-account van de Atlético Madrid-back wordt sinds enkele uren overspoeld door reacties van Ajax-supporters, die Luis alvast welkom heten in Amsterdam. 'Welcome back in Amsterdam @filipeluis. First training starts thursday, so you might be in time. Good luck!', is één van de reacties.

 

Que momento TOP! #soufã

Een bericht gedeeld door Filipe Luís Kasmirski (@filipeluis) op

"Ik voel me schatplichting aan Ajax. Het is de eerste club die mij een kans heeft gegeven in Europa", vertelde Luis aan ResenhaESPN. "Ik zou graag terugkeren en het vertrouwen van Ajax terugbetalen. Ze hebben destijds echt een gok genomen met mij, terwijl ik bijna nooit speelde."

Luis speelde van 2004 tot 2005 bij Ajax, maar een officiële wedstrijd in de hoofdmacht bleef uit. Hij vertrok na één jaar naar het Uruguayaanse A Rentistas en ontpopte zich via Real Madrid Castilla en Deportivo La Coruña tot een back van wereldklasse bij Atlético Madrid en Chelsea. Een terugkeer naar Ajax lijkt vooralsnog niet erg realistisch.