Penaltyspook achtervolgt ook Jong Engeland: Duitsers in finale na topper

Penaltyspook achtervolgt ook Jong Engeland: Duitsers in finale na topper

27-06-2017 20:48
3

Jong Duitsland staat in de finale van het EK onder 21 in Polen. In de halve finale werd Jong Engeland na penalty's verslagen door de ploeg van bondscoach Horst Hrubesch.

Jong Engeland en Jong Duitsland maakten er dinsdagavond een zéér vermakelijke wedstrijd van in het Poolse Tychy. Engeland opende furieus, kreeg kans op kans en dacht tot twee keer toe recht te hebben op een penalty. Die werd niet gegeven en prompt kwamen de Duitsers op voorsprong. Davie Selke (Hertha BSC) opende na 35 minuten de score.

De Engelsen waren niet uit het veld geslagen en scoorden kort voor en na rust. Demarai Gray (Leicester City) en Tammy Abraham (Chelsea, binnenkort Swansea City) scoorden. Door de gelijkmaker van Felix Platte in de zeventigste minuut moest er worden verlengd. In de verlenging golfde het spel op en neer, maar bleef een doelpunt uit.

De penaltyserie bracht uiteindelijk uitkomst. Doelman Jordan Pickford (foto), de topaankoop van Ronald Koeman bij Everton, groeide daarin niet uit tot de held, terwijl Nathan Redmond de beslissende penalty miste. Jong Duitsland staat daardoor in de finale van het jeugd-EK. Jong Spanje of Jong Italië (aftrap 21.00 uur) is daarin de tegenstander.