Van Schaik ruilt FC Utrecht in voor Jupiler League-club: Moet hier kunnen

Van Schaik ruilt FC Utrecht in voor Jupiler League-club: "Moet hier kunnen"

28-06-2017 10:45
10

Wilco van Schaik is per 1 augustus de nieuwe algemeen directeur van NEC. Dat meldt de formatie uit Nijmegen woensdag via de officiële kanalen. Van Schaik was de afgelopen jaren in dienst bij FC Utrecht. Daar kondigde hij enkele maanden geleden zijn afscheid aan. 

Nu gaat de voormalig voetbalcommentator dezelfde functie vervullen bij NEC. De club was op zoek naar een opvolger voor Bart van Ingen, die na de degradatie naar de Jupiler League zijn conclusies trok. 

"Ik was direct onder de indruk van de mensen met wie ik sprak. De bevlogen- en betrokkenheid bij NEC spreekt mij enorm aan", legt Van Schaik uit op de website van zijn nieuwe werkgever. "De degradatie is hard aan gekomen en zorgt voor een grote uitdaging. Die wil ik aangaan met al die mensen die NEC een warm hart toedragen, intern en extern. De weg terug zal niet zonder tegenslag gaan, maar daar worden we sterker van."

"Ik wil mijn ervaring van zes jaar FC Utrecht meenemen om deze in te zetten voor NEC de stad Nijmegen en de regio. In Utrecht hebben we veel samengedaan, daardoor is er iets ontstaan. Dat moet hier ook kunnen." Na zes jaar bij Utrecht vond Van Schaik het tijd voor 'een nieuwe uitdaging'.