Update: AC Milan heeft tweede spits binnen: huur met optie tot koop

Update: AC Milan heeft tweede spits binnen: huur met optie tot koop

01-07-2017 08:24
14

AC Milan is nog niet klaar op de transfermarkt. Na vier keer te hebben toegeslagen, moet ook Fabio Borini de overstap maken naar de Serie A. De aanvaller wordt donderdag medisch gekeurd in Italië.

Volgens The Guardian hebben AC Milan en Sunderland een akkoord bereikt over de transfer van Borini. De Italiaan moet Sunderland uiteindelijk ongeveer zes miljoen euro opleveren. AC Milan betaalt eerst één miljoen euro voor Borini, die het eerste seizoen wordt gehuurd. Een jaar later betaalt Milan het resterende bedrag, waarna de overstap permanent wordt. Donderdag wordt Borini gekeurd, waarna de transfer spoedig wordt afgerond. Woensdag om 18.30 uur arriveert hij in Milaan.

De aanvaller stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij Sunderland, waar hij er niet in slaagde een vaste basisplaats te veroveren. Afgelopen seizoen kwam de Borini tot 24 competitieduels, waarin hij slechts twee keer het net wist te vinden. Toch ziet Milan brood in de aanvaller. De club is druk bezig op de transfermarkt en maakte eerder de komst van Franck Kessié, Mateo Musacchio, André Silva en Ricardo Rodríguez bekend.

Update 1/7 08.33: AC Milan heeft de komst van Fabio Borini bevestigd. De aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van Sunderland met een optie tot koop. Hij is de tweede spitsenversterking na André Silva.