Ze betalen meer dan Feyenoord, het is netto in Turkije, dat zijn ook de feiten

"Ze betalen meer dan Feyenoord, het is netto in Turkije, dat zijn ook de feiten"

28-06-2017 15:29
39

Eljero Elia is dik tevreden met zijn overstap van Feyenoord naar Istanbul Basaksehir. Naar eigen zeggen had hij goede redenen om Feyenoord te verlaten voor een nieuw avontuur in het buitenland.

Elia heeft in eerste instantie het belang van zijn gezin vooropgesteld. "Ook met Fenerbahçe heb ik gesproken", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "Zij moesten spelers verkopen voordat ze konden investeren en ik wilde duidelijkheid. Ook voor mijn kinderen, die moeten gewoon naar school kunnen. Ik wil niet laat instromen bij een club."

Dat Istanbul niet veilig zou zijn, bestrijdt de dertigjarige aanvaller. Voordat hij voor Basaksehir koos won Elia informatie in bij landgenoten. "Ik heb met Wesley Sneijder en Nigel de Jong gesproken. Zij zeggen dat het sterk wordt overdreven wat er in Istanbul gebeurd. Ook in België, Engeland of Italië gebeurt er tegenwoordig veel, het is nergens meer veilig."

Naast zijn familie en het sportieve plaatje (Basaksehir speelt voorronde Champions League), raakte Elia ook overtuigd door het financiële gedeelte. "Ik ben gehaald als iemand die creatief en beslissend kan zijn en jongere spelers helpen. En ze betalen meer dan Feyenoord, het is netto in Turkije, dat zijn ook de feiten."