Verrassende deal tussen Ajax en Stam: aanvaller tekent driejarig contract

Verrassende deal tussen Ajax en Stam: aanvaller tekent driejarig contract

28-06-2017 16:38
34

Pelle Clement verruilt Ajax voor het Reading van Jaap Stam. Dat melden beide clubs woensdag via de officiële kanalen. Het gaat om een definitieve transfer.

Ajax en Reading hebben uit het relatieve niets overeenstemming bereikt over de transfer van de 21-jarige Clement, wiens contract in Amsterdam nog één jaar doorliep. Hij tekent in Engeland tot de zomer van 2020. De twee clubs doen geen mededelingen over de transfersom.

"Pelle komt over van Jong Ajax en was vorig seizoen ook betrokken bij het eerste elftal in Amsterdam", stelt Stam hem voor op de clubsite. "Hij zal zich het spel in Engeland eigen moeten maken, maar hij is een jonge, veelbelovende speler met een goede persoonlijkheid. Hij is snel, technisch sterk en heeft uithoudingsvermogen."

Clement is de eerste aankoop van Stam en technisch directeur Brian Tevreden deze zomer. Hij maakte afgelopen seizoen onder Peter Bosz zijn debuut in de Ajax-hoofdmacht en luisterde dat feit op met twee goals in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys. Door een blessure miste hij een groot deel van de tweede seizoenshelft.