Drie Sparta-talenten gewild: 'Kansloos als er serieuze bedragen geboden worden'

Drie Sparta-talenten gewild: 'Kansloos als er serieuze bedragen geboden worden'

28-06-2017 21:50
8

Er is deze transferzomer interesse voor de jonge talenten van Sparta Rick van Drongelen, Denzel Dumfries en Sherel Floranus. Trainer Alex Pastoor maakt zich echter geen zorgen over de groeiende belangstelling in het drietal.

De drie jonge verdedigers liggen goed in de markt, maar Pastoor rekent niet op transfers. "Ik verwacht dat niet, die jongens worden goed begeleid en beseffen dat ze nog wat tijd nodig hebben voor ze een stap gaan maken. Aan de andere kant, als er echt serieuze bedragen geboden gaan worden, dan ben je kansloos", blijft de coach realistisch in gesprek met Voetbal International.

"Maar we moeten er ook trots op zijn. Net als met Michael Reiziger (nieuwe trainer Jong Ajax, red.). Sparta als opstap is erkenning. Kijk hoeveel jeugdspelers er weer aankomen. We eindigden vorig seizoen met zeven spelers uit de eigen jeugd in de ploeg. In wedstrijden waar het om ging, hè, niet in een wedstrijd om niks. We beginnen de voorbereiding zaterdag dan ook met 44 spelers, gezamenlijk met de Jong-groep. Eenderde daarvan komt zo uit de A1."