Actief Sparta doet wéér zaken en legt nieuwe spits vast: Doelpuntenmaker

Actief Sparta doet wéér zaken en legt nieuwe spits vast: "Doelpuntenmaker"

29-06-2017 15:51
19

Dalibor Volas is de nieuwe spits van Sparta. De Rotterdamse club meldt donderdag via de officiële kanalen dat de Sloveen voor één jaar is gecontracteerd. Volas (30) komt over van NK Celje. 

"Het is mooi dat we een ervaren spits kunnen vastleggen vlak voor we aan de voorbereiding beginnen", laat trainer Alex Pastoor weten op de website van Sparta. "Dalibor is een jongen die de afgelopen jaren naam heeft gemaakt als doelpuntenmaker, die op ons een hongerige en gedisciplineerde indruk maakt, dus we zagen hem als welkome versterking voor de aanvalslinie."

Volas versleet de afgelopen jaren tal van clubs. De routinier speelde onder meer in Albanië, Maleisië, Hongarije en Rusland. Namens NK Celje maakte hij in het seizoen 2016/17 vijftien goals in 29 competitieduels. 

Afgelopen seizoen had Pastoor de beschikking over spitsen Martin Pusic en Roland Bergkamp. Beide spelers zijn inmiddels vertrokken. Eerder op de dag versterkte Sparta zich ook al met een verdediger. De negentienjarige Julian Chabot werd overgenomen van RB Leipzig