'Dat gaat nu wel gebeuren bij Feyenoord en dat is hard nodig'

'Dat gaat nu wel gebeuren bij Feyenoord en dat is hard nodig'

29-06-2017 22:46
32

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst sloeg woensdagmiddag de eerste paal van het nieuwe trainingscomplex van de kampioen van Nederland. Algemeen directeur Eric Gudde weet zeker dat het nieuwe complex gaat bijdragen aan het topsportklimaat in Rotterdam-Zuid. 

Feyenoord wil zijn spelers graag laten trainen in een rustige omgeving. Dat is in de huidige situatie onmogelijk. Fans zijn bang dat er in de toekomst vooral sprake is van besloten trainingen. "Het is aan de trainer om te beslissen of de training openbaar of besloten is", zegt Gudde in gesprek met RTV Rijnmond. 

"Je ziet dat topprestaties geleverd worden in een topsportomgeving. Dat is geen omgeving waar iedereen in- en uitloopt. Dat hadden wij niet en dat was niet topsportwaardig. Dat gaat nu wel gebeuren en dat is hard nodig. Zeker als je structureel bij de top wilt blijven meedoen."

Het nieuwe trainingscomplex van Feyenoord wordt gebouwd op het voormalige terrein van RVV Hillesluis. Bij de start van het seizoen 2018/19 moet het complex in gebruik worden genomen.