'Ajax speelt grote rol in plotseling versnelde Amrabat-transfer naar Feyenoord'

'Ajax speelt grote rol in plotseling versnelde Amrabat-transfer naar Feyenoord'

30-06-2017 09:49
196

De transfer van Sofyan Amrabat naar Feyenoord is in een stroomversnelling geraakt omdat Ajax zich in de strijd wilde mengen. Dat melden Voetbal International en het Algemeen Dagblad. Amrabat ondergaat vrijdag de medische keuring in Rotterdam en tekent dan een vierjarig contract in De Kuip.

Ajax probeerde tussen de overgang te komen, waarna Feyenoord heel snel handelde. De club betaalt rond de vier miljoen euro voor de middenvelder van FC Utrecht en geeft hem een contract tot medio 2021. Vrijdag meldt Amrabat zich in De Kuip voor de medische keuring.

De afgelopen dagen zaten de onderhandelingen tussen Utrecht en Feyenoord vast vanwege de hoge vraagprijs van de Utrechters en de lage biedingen van de Rotterdammers. Het verschil was vrijdagochtend nog ruim twee miljoen euro. Doordat Ajax zich meldde besloot Van Geel snel het bod met een miljoen euro te verhogen. Utrecht ging daarmee akkoord.

Dat Ajax zich opeens mengde in de strijd om Amrabat lijkt erop te duiden dat de club ondanks de vele talenten binnen de selectie toch op zoek is naar een extra middenvelder na het vertrek van Davy Klaassen naar Everton.