PSV doet zaken met Roda JC: Een grote toekomst voor zich

PSV doet zaken met Roda JC: "Een grote toekomst voor zich"

30-06-2017 19:32
33

Hidde Jurjus verdedigt komend seizoen de clubkleuren van Roda JC. De Limburgers maken op de clubsite bekend dat de doelman voor één seizoen wordt gehuurd van PSV.

De transfer hing al een tijdje in de lucht en is vrijdagavond door Roda officieel gemaakt. PSV heeft de transfer nog niet bevestigd. Jurjus is het komende seizoen de vervanger van Benjamin van Leer, die voor vier seizoenen getekend heeft bij Ajax.

Technisch directeur Harm van Veldhoven is blij dat hij Jurjus heeft weten te strikken. "Hidde is een zeer talentvolle Nederlandse doelman die een grote toekomst voor zich heeft. We zijn blij dat we het komend seizoen van zijn diensten gebruik kunnen maken."

De 23-jarige Jurjus doorliep de jeugdopleiding van De Graafschap, waar hij in 2014 zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Vorig jaar transfereerde hij naar PSV, dat in hem een keeper voor de toekomst ziet. De Eindhovenaren hebben momenteel echter de beschikking over Jeroen Zoet en Remko Pasveer, waardoor PSV het verstandig acht Jurjus te verhuren.