Amateursensatie na mislukt Schots avontuur: 'Als mijn vriendin was meegegaan..'

Amateursensatie na mislukt Schots avontuur: 'Als mijn vriendin was meegegaan..'

Gepubliceerd: vrijdag 30 juni 2017 om 23:47vr 30-06-2017 om 23:47

Yordi Teijsse wil bij Quick Boys het plezier in het voetbal weer terugkrijgen. De spits en broer van voormalig Go Ahead Eagles-speler Kenny Teijsse zag een avontuur in Schotland en Duitsland mislukken. Nu keert hij terug bij de oude club van Dirk Kuyt.

Teijsse maakte de stap van de hoofdklasse naar de Schotse Premiership, nadat hij met dertig goals een groot aandeel had in de landstitel van de amateurs. In Schotland viel hij echter in een zwart gat, omdat hij niemand had.

"Ik hou veel te veel van gezelligheid. En dan doel ik niet op elke avond naar een feestje toe gaan. Nee, heel simpel een middagje Risken met mijn vrienden of een kaartspelletje, dat soort dingen", zo laat hij weten op de site van Quick Boys. "Als mijn toenmalige vriendin met mij mee was gegaan, denk ik dat zeker geslaagd was in Schotland. Of als wat van mijn vrienden daar zouden wonen. Helaas was dit niet het geval en kon ik nergens mijn afleiding in vinden buiten het voetbal om. Dát was mijn nekslag."

Nadat Teijsse werd verhuurd aan het Duitse Wuppertaler, werd al snel duidelijk dat hij terug naar Nederland wilde keren. De 24-jarige spits heeft veel aanbiedingen gehad uit de Jupiler League. "Alleen ben ik nu bijna 25 jaar en ga ik simpelweg niet meer voor een gemiddeld Jupiler League-salaris voetballen. Dus dan blijven alleen de top vijf Jupiler League-teams interessant."

Het hoogtepunt uit zijn Dundee-periode was het duel met de Schotse grootmacht Celtic. "Dat was een wedstrijd die ik niet gauw zal vergeten. Ik was de weken daarvoor goed ingevallen en ik hoorde dat ik tegen Celtic mijn eerste basisplaats zou krijgen. Dus ja, die week was ik wel iets meer gespannen dan normaal."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Quick Boys

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws