'Krijg nu veel vragen: hoe kan het dat Heerenveen jouw contract niet verlengt?'

'Krijg nu veel vragen: hoe kan het dat Heerenveen jouw contract niet verlengt?'

01-07-2017 16:20
7

Younes Namli heeft zin in zijn nieuwe avontuur bij PEC Zwolle. Bij zijn vorige club sc Heerenveen kwam hij de afgelopen jaren niet uit de verf. Met de technische staf van de Friese club werd Namli het niet eens over zijn rol in het veld, vertelt hij zaterdag in gesprek met dagblad de Stentor. 

"Ze zagen mij als controlerende middenvelder. Dat vond ik zelf niet. Ik ben een speler die kansen kan creëren en goals kan maken. Ik wil aanvallend spelen. Ik zie mezelf als een nummer tien of een rechtsbuiten die veel naar binnen komt", aldus Namli (23). "Bij PEC vinden ze hetzelfde. Concurrentie is niet erg. Concurrentie kan ik ook aan. Ik vond mezelf goed genoeg om daar in de basis te spelen."

De Deen kwam in Friesland sowieso weinig aan spelen toe. "We hebben gesprekken gehad. Ik heb daarin aangegeven dat ik meer wenste te spelen dan het afgelopen half jaar. Als dat niet kon, wilde ik weg. Zij zeiden dat het lastig zou worden."

"Ik krijg nu heel veel vragen van mensen: hoe kan het dat ze jouw contract niet hebben verlengd? Dit is ook gewoon voetbal. Je moet het accepteren want er is geen tijd om te huilen in deze wereld." PEC Zwolle legde Namli in juni voor drie jaar vast. Hij speelde sinds januari 2015 in Heerenveen.