Bekend gezicht bij NEC: 'Twijfel of ik wel in het voetbal wilde blijven'

Bekend gezicht bij NEC: 'Twijfel of ik wel in het voetbal wilde blijven'

01-07-2017 20:40
6

Wilco van Schaik was na zijn periode bij FC Utrecht toe aan iets anders. De voormalig algemeen directeur van de club uit de Domstad heeft in NEC een nieuwe uitdaging gevonden. Daar gaat hij dezelfde functie vervullen als bij Utrecht.

"Ik heb twijfel gehad of ik in het voetbal wilde blijven", zegt hij tegen FOX Sports. "Het is een dynamische wereld. Aan de andere kant is dat wat mij trekt. Het is een mooie wereld, waarin ik zes jaar ervaring heb opgedaan. NEC is een mooie traditierijke club, die is gedegradeerd. Dat is hard aangekomen. Ik heb gemerkt dat de mensen er weer wat van willen maken en dit als startpunt zien om NEC hogerop te krijgen. Daar wil ik aan bijdragen."

Dat het intern bij NEC een puinhoop is, ligt volgens Van Schaik niet aan zijn voorganger Bart van Ingen. "Hij laat een solide organisatie achter die gedegradeerd is. Daar moeten we echt wat aan doen. Samen met Remco Oversier (technisch directeur, red.) gaan we daar hard aan trekken. Als het voetbal weer op 1, 2 en 3 komt, moeten er prestaties komen. Dan volgt de rest vanzelf."