'Bosz stemt in met vertrek van Duits international en houdt vijf verdedigers over'

'Bosz stemt in met vertrek van Duits international en houdt vijf verdedigers over'

02-07-2017 10:54
12

Peter Bosz heeft komend seizoen niet de beschikking over Matthias Ginter. De 23-jarige verdediger van Borussia Dortmund staat op de drempel van een transfer naar Borussia Mönchengladbach.

Dat meldt BILD. Bosz heeft volgens de Duitse krant geen plannen met Ginter, diemag vertrekken. Dortmund wil minimaal tien miljoen euro voor hem hebben om geen kapitaalverlies te lijden. Ginter kwam drie jaar geleden voor hetzelfde bedrag over van SC Freiburg.

In dienst van BVB groeide de verdediger uit tot Duits international, maar onomstreden werd hij nooit in het Signal Iduna Park. Bosz zou hem, voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen goed en wel is begonnen, al gewogen en te licht bevonden hebben.

Ginter speelt zondagavond de finale van de Confederations Cup met Duitsland en zal bij terugkomst zijn handtekening onder een meerjarig contract zetten bij Gladbach. Door het vertrek heeft Bosz nog vijf centrale verdedigers over: Marc Bartra, Sokratis Papastathopoulos en Neven Subotic en de nieuwkomers Ömer Toprak en Dan-Axel Zagadou.

Lees ook: Bosz krijgt bij Borussia Dortmund beschikking over hypergetalenteerde ploeg