Stegeman vreest vertrek van zesde basisklant: 'Kan ik me goed voorstellen'

Stegeman vreest vertrek van zesde basisklant: 'Kan ik me goed voorstellen'

02-07-2017 20:15
22

Heracles Almelo-trainer John Stegeman baalt van het vertrek van Bram Castro. De Belgische keeper werd zondag verkocht aan AA Gent. Eerder raakte Stegeman met Robin Gosens, Justin Hoogma, Mike te Wierik en Thomas Bruns al vier andere basisklanten kwijt. 

"Het is nooit leuk. Bram was belangrijk voor ons. Maar vanuit menselijk oogpunt snappen we het natuurlijk, hij wil vaker bij zijn gezin zijn", vertelt de coach zondag aan TC/Tubantia. "We krijgen ook een transfersom, dat is mooi. Ik zit er dubbel in."

"We kijken nu rustig om ons heen naar een nieuwe keeper en gaan voorlopig verder met Michael Brouwer en Harm Zeinstra." Stegeman beseft dat het ook een compliment is voor Heracles dat er opnieuw een groot aantal basisspelers is verkocht. 

"Het betekent dat we goed hebben gepresteerd. Maar als trainer wil je ook wel eens door bouwen." Stegeman vreest ook nog voor een vertrek van Samuel Armenteros, de topscorer van afgelopen seizoen. "Ik kan me heel goed voorstellen dat hij gaat, maar ik hou hem er graag bij."

Lees ook: Heracles verliest Castro aan Belgische club: 'Dat ging steeds meer wringen'