'Samen met mijn gezin de keuze gemaakt om dichterbij huis te gaan voetballen'

'Samen met mijn gezin de keuze gemaakt om dichterbij huis te gaan voetballen'

03-07-2017 13:44
7

Bram Castro neemt met gemengde gevoelens afscheid van Heracles Almelo. Maandagochtend werd de nieuwe doelman van AA Gent uitgezwaaid door spelers en technische staf.

Castro tekende dit weekend vrij verrassend een tweejarig contract in België. Hij kiest daarmee voor zijn gezien. "Het voorstel van AA Gent kwam afgelopen week. In de dagen daaropvolgend heb ik samen met mijn vrouw en kinderen de keuze gemaakt om dichterbij huis te gaan voetballen. Daarmee creëer ik meer tijd voor het gezin", verklaart hij de Heracles-website.

"Of ik heb getwijfeld om Heracles Almelo te verlaten? Ja, natuurlijk. Ik heb al vaker aangegeven dat ik voor altijd bij Heracles Almelo zou blijven als het mogelijk was geweest de club naar een paar honderd kilometer verderop te verplaatsen. Maar je weegt de voor- en nadelen tegen elkaar op wanneer je een aanbod van een andere club ontvangt. In dit geval hebben de familiaire omstandigheden de doorslag gegeven."

Castro komt in Gent terecht bij een Belgische topclub. "Het doel is om komend seizoen plaatsing voor de Champions League af te dwingen. Daarvoor moet je bij de eerste twee eindigen, waardoor je dus automatisch meespeelt om het kampioenschap."