Update: Feyenoord bevestigt Kongolo-verhaal: 'Daarom is hij afwezig'

Update: Feyenoord bevestigt Kongolo-verhaal: 'Daarom is hij afwezig'

03-07-2017 17:22
157

Een transfer naar AS Monaco lijkt in de maak voor Feyenoord-verdediger Terence Kongolo. Dat melden Voetbal International en het Algemeen Dagblad. Er zouden zelfs al gesprekken zijn gevoerd met de kampioen van Frankrijk. Kongolo (23) ontbrak maandag op de training van zijn club. 

Kongolo (23) heeft een topseizoen achter de rug in De Kuip. De linksbenige verdediger verlengde zijn contract twee maanden geleden tot de zomer van 2019. Feyenoord is daarom in staat om een mooie transfersom te vragen voor de drievoudig international van Oranje. 

Volgens VI heeft AS Monaco 'meer dan gemiddelde interesse' voor Kongolo. De kampioen van de Ligue 1, die afgelopen seizoen de halve finale van de Champions League bereikte, heeft de verdediger op het oog als opvolger van Benjamin Mendy. Hij staat op zijn beurt in de belangstelling van Manchester City.

Wordt Kongolo inderdaad verkocht aan Monaco, dan wordt hij de derde basiskracht van Feyenoord die miljoenen oplevert. Eerder raakten de Rotterdammers ook al rechtsback Rick Karsdorp en vleugelaanvaller Eljero Elia kwijt. Dirk Kuyt beëindigde zijn carrière en het is nog onduidelijk of huurling Steven Berghuis definitief kan worden overgenomen van Watford. 

Update 16.50: Feyenoord gaat de hoofdprijs ontvangen voor Kongolo. De Telegraaf meldt inmiddels dat Monaco bereid is om zo'n vijftien miljoen euro te betalen voor de verdediger. Kongolo is momenteel in het prinsdom om te onderhandelen over een contract. Weken geleden maakte de kampioen van de Ligue 1 de interesse in Kongolo reeds kenbaar. 

Update 17.22: Kongolo is inderdaad in gesprek over een transfer. Feyenoord bevestigt dat aan het Algemeen Dagblad. De verdediger ontbrak maandag op de training. "Dat heeft te maken met een mogelijke transfer die hij zou kunnen maken", aldus een woordvoerder van de kampioen. Feyenoord laat in het midden of het om AS Monaco gaat.