PSV-steunpilaar lijkt af te zien van transfer: 'Vind het niet zo'n goed moment'

PSV-steunpilaar lijkt af te zien van transfer: 'Vind het niet zo'n goed moment'

04-07-2017 07:53
31

Davy Pröpper lijkt een vertrekwens bij PSV voorlopig in de ijskast te hebben gezet. De 25-jarige middenvelder zint op eerherstel na een verloren seizoen van de Eindhovenaren.

"Ik vind het zelf helemaal niet zo'n goed moment om na zo'n seizoen nu weg te gaan", zegt Pröpper tegen het Eindhovens Dagblad. "Er speelt rondom mij nu ook helemaal niks en ik heb er ook geen spijt van dat ik in de winter ben gebleven. Zelf hoefde ik die keuze niet te maken, dus hoefde en hoef ik daar ook niet aan te denken."

Pröpper vindt dat er vorig seizoen vooral te veel punten gemorst zijn rondom Europese duels. "Vorig jaar hebben we het voor de winter in die drukke periodes laten liggen en we moeten scherper zijn in de beginfase van het seizoen. Voor mijn gevoel was dat vorig jaar echt het pijnpunt." En dus niet het vaderschap van veel PSV'ers, zoals hier en daar werd gesuggereerd. "Dat is wat mij betreft maar een stelling en het is ook helemaal niet te bewijzen."

"Er zijn genoeg voorbeelden van sporters die juist op de toppen van hun kunnen presteren na de geboorte van een kind. Ik ben in ieder geval dol- en dolgelukkig dat ik vader mag zijn. Daar voel ik me alleen maar sterker door", besluit Pröpper.