Ik heb het gevoel dat iedereen in Nederland het liefst van Ajax wint

"Ik heb het gevoel dat iedereen in Nederland het liefst van Ajax wint"

04-07-2017 07:58
124

Diederik Boer vond zijn drie seizoenen in dienst van Ajax 'mooi en leerzaam'. Sportief gezien heerst er echter teleurstelling. Dat laat de 36-jarige doelman weten in een vraaggesprek met Ajax Showtime. Boer was sinds 2014 reservekeeper in Amsterdam. Onlangs keerde hij terug naar zijn oude liefde PEC Zwolle. 

"Ik heb er heel erg van genoten. Van een kleine club in de Eredivisie naar zo'n grote club, dat is wel een omschakeling. In de zin van alles: de media-aandacht, alles is tot in de puntjes verzorgd. Aan alles zie je dat Ajax naar de buitenwereld toe een hele grote club is. Ik denk dat Ajax de grootste club van Nederland is", aldus Boer. 

Wedden

Meer odds

"Als je naar uitwedstrijden gaat en ziet hoe je wordt opgewacht door de fans, ook van de tegenstanders. Overal staan dranghekken. Ik heb het gevoel dat iedereen in Nederland het liefst van Ajax wint. Het is: of je houdt van Ajax of je haat Ajax", vervolgt de routinier. "Er is bijna geen grijs gebied tussen. Dat is wel bijzonder. Het geeft aan dat je bij een grote club speelt."

Sportief gezien 'is het een beetje tegengevallen', vindt de sluitpost. "Je verspeelt in 2016 op de laatste dag een kampioenschap en dit jaar verlies je de Europa League-finale. We hebben een geweldig toernooi gehad, dan is het toch een anticlimax. De campagne was geweldig en we hebben geweldige wedstrijden in de ArenA gespeeld met een topsfeer. Dat was een hoogtepunt, tot aan de finale."

"En vorig seizoen kun je geen beter scenario hebben dan het spelen van de kampioenswedstrijd tegen De Graafschap. Het is voor mij nog steeds onverklaarbaar. Ik kan het vaak wel snel verwerken en een plekje geven, maar bij die wedstrijd zat ik wel echt een paar dagen van: hoe is dit mogelijk? Heb toen ook een paar dagen binnen in huis gezeten."